Doporučujeme

Grilovaný steak z lososa s vařenou kapustou

Grilovaný steak z lososa s vařenou kapustou | foto: Stockfood.cz

4. díl jarní diety: grilovaný steak z lososa s vařenou kapustou

  • 7
Jako přílohu pro "nehubnoucí" podávejte šťouchané brambory s nakrájenou opečenou slaninou a na másle osmahnutou mladou cibulkou. Lososa můžete navíc dochutit kouskem čerstvého nebo bylinkového másla.

CHCETE HUBNOUT S NÁMI? ČTĚTE ZDE

Pro 4 osoby

Příprava: 5 minut + 8-10 minut grilování a vaření

* 4 steaky z lososa po 150 g bez kostí a kůže
* 2 lžíce panenského olivového oleje
* sůl a mletý bílý pepř
* 1 citron k podávání
* 500 g kapusty

1. Steaky z lososa osolíme, opepříme, zmrazené porce necháme předem povolit, ale ne úplně, aby se maso nerozpadlo.

2. Z kapusty odstraníme vrchní ovadlé listy, rozkrojíme ji na čtvrtiny a dobře omyjeme pod proudem studené vody. Vložíme do vařící osolené vody a vaříme asi 3-5 minut, dokud nezkřehne. Potom vyjmeme a necháme okapat.

3. Lososa lehce potřeme olejem a grilujeme na mřížce předem rozpáleného grilu po obou stranách, celkem asi 8-10 minut. Grilovanou rybu podáváme se skrojky citronu a vařenou kapustou zakápnutou zbylým olivovým olejem.

DENNÍ JÍDELNÍČEK

Snídaně:  2 plátky nasucho opečeného toustového chleba s máslem a marmeládou + 1 menší banán (1 303 kJ)
Svačina:  150 g bílého jogurtu (480 kJ)
Oběd: 1 porce (1 682 kJ)
Svačina: 1 plátek knäckebrotu + 1 plátek krůtí šunky + 200 g okurky (383 kJ)
Večeře: salát Caesar s trochou zálivky (1 200 kJ)
Celkem: 5 048 kJ


  • Vybrali jsme pro Vás