Doporučujeme

3. místo senioři: Hlavní jídlo

-

1000 g Bažantí prsa b.k.
100 g  Fíky
60 g   Med
120 g  Zvěřinová šťáva Knorr
100 g  Olivový olej
20 g   Tymián čestvý
200 g  Základní bílá omáčka Knorr
100 g  Smetana 33%
100 g  Bílé víno
200 g  Mrkev
100 g  Celer

100 g Cibule
100 g Rajský protlak
100 g Tomaty
50 g  Portské víno
600 g Králičí hřbet b.k.
400 g Kuřecí prsa
200 g Smetana 33%
500 g Mléko
200 g Kaštany
50 g  Olivový olej
Sůl, pepř

50 g  Olej
800 g Rýže dušená
300 g Smetana 33%
100 g Tavený sýr
80 g  Vejce 2 ks
100 g Máslo
50 g  Strouhanka
200 g Slanina uzená
300 g Zelené fazolky čerstvé
400 g Chřest čerstvý
2 g   Šafrán
20 g  Bazalka

Vykoštěná, očištěná bažantí prsíčka osolíme, opepříme, protkneme fíky, naložíme do marinády připravené z vody, Knorr šťávy, medu, čerstvého tymiánu a necháme odležet. Maso vyjmeme, osušíme a pečeme na pánvi dozlatova. Část marinády zredukujeme, přidáme základní bílou omáčku Knorr, smetanu, med, sůl, bílé víno, omáčku provaříme a přecedíme. Na oleji orestujeme zeleninu dozlatova, přidáme rajský protlak, tomaty, zalijeme částí marinády, zvěřinovým fondem a vaříme do měkka. Nakonec omáčku přepasírujeme, přilejeme portské víno a dochutíme.

Očištěný králičí váleček (hřbet) osolíme, opepříme, necháme odležet. Připravíme si fáš z kuřecích prsou, osolíme, přidáme postupně smetanu a kurtujeme ( rozšleháme ) do hladka. Do hotové fáše přidáme na jemně nakrájené, předem uvařené v mléce jedlé kaštany. Fáš naneseme v tenké vrstvě na rozloženou fólii, na ni položíme zprudka opečený králičí váleček, zabalíme a pečeme při teplotě 70°C cca 40 minut.


Klasickým způsobem udusíme rýži. Ve smetaně rozvaříme tavený sýr do husté konzistence. Do této sýrové taveniny přidáme rýži a vejce. Vše důkladně promícháme a dochutíme solí a špetkou šafránu. Hmotu vklademe do vymaštěných, strouhankou vysypaných tvořítek a pečeme na 170 °C cca 25 minut.
Slaninu na tenké proužky upečeme natvarovanou při 200°C dozlatova. Do ní vložíme uvařené fazolky dochucené bazalkou, a to položíme na uvařené, ochucené hlavičky bílého chřestu.

Na talíř zkombinujeme dvě připravené omáčky. Do středu talíře posadíme rýžovou pyramidu, vedle ní po každé straně nafiletované kousky mas. Doplníme hlavičkami bílého chřestu, na ně položíme spirálku slaniny s fazolkami.

3. místo senioři: Hlavní jídlo - Ivančická podzimní inspirace: Bažantí prsíčko protýkané fíky s červánkovou omáčkou, Králičí váleček v kaštanovém mantlu, Rýžová pyramida doplněná fazolkami ve spirálce slaniny na lůžku z bílého chřestu.


  • Vybrali jsme pro Vás