Doporučujeme

3. místo junioři: Moučník

-

600 g Máslo
500 g Glukóza
370 g Mouka hladká
850 g Cukr
50 g  Rum
20 g  Skořice
1000 g Mléko
20 ks Žloutky
300 g Cukr
240 g Alaska
1000 g Smetana
40 g  Capuccino
160 g Hrušky
160 g Jablka
160 g Ořechy
160 g Sušené švestky
600 g Jablečný džus
20 g  Čokoláda na vaření

Skořicové placičky: z másla, cukru, glukózy, hladké mouky, cukru, rumu a skořice si vypracujeme hmotu, tence rozetřeme na plech a upečeme na180 °C. Po upečení a částečném ztuhnutí vykrajujeme placičky.
Capuccino pěna: Mléko s cukrem přivedeme do varu a vmícháme žloutky a přisypeme capuccino směs na kávu. Po uvaření přecedíme a necháme vychladnout. Po vychladnutí přidáme vyšlehanou Alasku a smetanu. Pěnu necháme zatuhnout v lednici.
Omáčka: Z cukru si připravíme karamel, přidáme jablečný džus a skořici a svaříme. Nakonec přidáme nakrájená jablka, hrušky a sušené švestky a ještě povaříme.
Na talíř nastříkáme pěnu a na ní dáme placičku vše několikrát opakujeme a nakonec přidáme teplé ovoce a čokoládovou tyčinku.

3. místo junioři: Moučník - Jemná capuccino pěna na skořicových oplatkách s teplými hruškami a jablky v karamelové omáčce.


  • Vybrali jsme pro Vás