Doporučujeme

3. místo junioři: Hlavní jídlo

-

500 g Losos
250 g Candát
300 g Kuře
780 g Rýže
100 g Fenykl baby
150 g Řapíkatý celer
150 g Pórek
150 g Tomaty
360 g Avokádo
120 g Jablka
120 g Šalotka

Maso: Z očištěného lososa a kuřete uděláme válečky a spojíme fáší z candáta - bílky, smetana, sůl, pepř. Vše zabalíme do válečku a pečeme na nízkou teplotu 65°C/cca 2hodiny. Rýži svaříme ve smetaně s limetkovou šťávou a kůrou ochutíme solí a pepřem, poté necháme rýži zatuhnout. Po zatuhnutí tvarujeme noky, které obalíme ve vejci a pak v mandlových lupínkách a pomalu usmažíme.
Omáčka: Šalotku orestujeme na másle přidáme oloupané avokádo, orestujeme a zalijeme kuřecím vývarem předem připravenu základní bílou omáčkou Knorr, povaříme a dochutíme.
Ragů: baby fenykl spaříme a opečeme. Potom orestujeme řapíkatý celer, pórek, tomaty na olivovém oleji a dochutíme. Po dochucení plníme opečený fenykl.
Aranžujeme na talíř dle fantazie.

3. místo junioři: Hlavní jídlo - Váleček z lososa a kuřete v plášti z candáta, se smaženými noky z limetkové rýže na zeleninovém ragů s mladým fenyklem na jemné avokádové omáčce.


  • Vybrali jsme pro Vás