Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


20. díl jarní diety: zapečené palačinky s tvarohem

  9:43aktualizováno  9:43
K obědu si dejte palačinku s ovocným salátem. Rodině servírujeme se šlehačkou a karamelovou omáčkou: v pánvi rozpustíme cukr s máslem a umícháme zlatý karamel, vlijeme smetanu, dobře rozmícháme a vaříme na mírném ohni, dokud se zkaramelizovaný cukr opět nerozpustí a omáčka nezhoustne. Trvá to asi 10 minut. Podáváme ihned jako teplou omáčku nebo i po vychladnutí.

Zapečené palačinky s tvarohem | foto: Stockfood.cz

Na 8 palačinek

Příprava: 15 minut + 20 minut zapékání

* 1 vejce 
* 300 ml mléka
* 150 g polohrubé mouky 
* špetka soli 
* 2 lžíce oleje 
* 10 g másla na vymazání zapékací misky 
* cukr moučka na poprášení, nemusí být

Na náplň: 
* 250 g měkkého tvarohu 
* 1 vejce 
* 40 g cukr moučka 
* 1 vanilkový cukr 
* kůra z 1/2 citronu, bio 
* 50 g rozinek

Na přeliv: 
* 1 vejce 
* 125 ml mléka

1. Vejce rozmícháme v mléce se špetkou soli, postupně zašleháme mouku a umícháme těstíčko. Rozpálíme pánev, potřeme ji olejem a upečeme palačinky.

2. Pekáček vytřeme máslem a předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Tvaroh utřeme s vejcem, oběma cukry, jemně nastrouhanou kůrou a vmícháme propláchnuté a okapané rozinky. Palačinky potřeme ochuceným tvarohem, svineme je a naskládáme do pekáčku. Vložíme do trouby a krátce propečeme.

3. Potom palačinky přelijeme směsí rozšlehaného vejce s mlékem a zapečeme, dokud vaječná směs neztuhne. Podáváme lehce poprášené moučk. cukrem.

DENNÍ JÍDELNÍČEK

Snídaně: 1 plátek tmavého chleba + 30 g cottage sýra + lžíce nasekané pažitky + 1 vejce natvrdo (1 064 kJ)
Svačina: 150 g hrušky (414 kJ)
Oběd: 1 palačinka (925 kJ), doporučená porce: 1,5 palačinky (1 388 kJ) + ovocný salát: 50 g jahod + 50 g pomeranče + 50 g jablka (dohromady: 1 704 kJ(
Svačina: 100 g šunkového závitku v aspiku + 100 g kedlubny (630 kJ) Večeře: 250 g pečeného kuřete + 150 g rajčat se 2 lžícemi bílého jogurtu (1 154 kJ)
CELKEM: 4 966 kJ

Autor:




Nejčtenější

Broskvová marmeláda
Zavařte chuť léta do skleniček, v zimě jako když ho najdete

Prázdniny vstupují do poslední čtvrtiny a to také znamená, že se ovocné stromy i rajčatové keříky prohýbají pod bohatou úrodou. Většinou nemáme šanci všechno...  celý článek

V Primarku se můžete od hlavy až k patě obléci jako Harry Potter.
Vzhůru do Bradavic. Řetězec nabízí kolekci inspirovanou Harry Potterem

Fanoušci malého čaroděje slaví. Svého hrdinu mohou konečně mít doma prostřednictvím nové kolekce oblečení, papírenských a bytových doplňků, kterou nabízí...  celý článek

(ilustrační snímek)
Partner Lucii surově mlátil. Vzala děti, odešla a začíná znovu žít

Ovlivnit budoucnost dětí znamená změnit budoucnost jejich matek. Pomáháme maminkám začít po odchodu z azylového domu nový život, naučit se plánovat, spravovat...  celý článek

MOJE ROZMARNÉ LÉTO - Straňanská lávka, Strán
Moje rozmarné léto: Hlasujte, posílejte a soutěžte o ceny za tisíce

Moje rozmarné léto je téma fotosoutěže, kam můžete celé prázdniny posílat své aktuální fotografie. Soutěžit můžete v některém z osmi kol, z nichž vítězové...  celý článek

Ilustrační fotografie
Uroložka: Koupání v řece ani bazénu zánět močových cest nezpůsobuje

Každá druhá žena aspoň jednou za život prodělala zánět močových cest, i proto lékaři doporučují věnovat péči hlavně prevenci. "Koupání v řece ani bazénu...  celý článek

Další z rubriky

Exotické smoothie s mangem a marakujou
Takhle chutná léto nejlépe. Ve sklenici a třeba s troškou alkoholu

V tuto roční dobu si ovoce užívá i ten nejzapálenější fanoušek pečínky. Je všude kolem, někdy – třeba na zahradě – stačí jen natáhnout ruku a hodovat. Občas...  celý článek

Sangria s ovocem a mátou
Tekutá letní romantika. Sangria s ovocem, ledový čaj i vanilkové latté

Teprve se těšíte na letošní zaslouženou dovolenou? Nebo už ji máte za sebou a při prohlížení fotek sníte o tom, jak by bylo krásné zase se přenést do...  celý článek

Buřty s paprikou na černém pivu
Pivo jako hvězdná ingredience české kuchyně. Byla by škoda ho jen pít

Co Čech to milovník piva. Podle informací Českého svazu pivovarů a sladoven jsme ho loni vypili 16,4 milionu hektolitrů, což je o 200 tisíc hektolitrů více než...  celý článek

Další nabídka

arome.cz

Konec sejrům: 7 tipů, jak se rychle opálit
Konec sejrům: 7 tipů, jak se rychle opálit

Vaše kůže připomíná eidam, pocení na ostrém slunci vás nebaví nebo na něj nemáte čas? Zapomeňte na babské rady. Olivový olej a sádlo jsou fajn, když chcete ve č... celý článek

Rozhovor s Vítězslavem Ivičičem: Nikdo nechce číst, že je buran
Rozhovor s Vítězslavem Ivičičem: Nikdo nechce číst, že je buran

Člověk, který vybočuje nejen svým osobitým stylem, ale také svými kritickými názory.

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.