Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


2. místo senioři: Předkrm

  12:34aktualizováno  12:34
-

losos filet 1200 g
kerblík 50 g
petržel 50 g
kopr 50 g
pažitka 50 g
pórek 100 g
bílé víno 0,3 dcl
rybí vývar 0,7 dcl
mrkev, celer, petržel, řapíkový celer
sůl, b. pepř, nové koření

šafrán 2 bal.
hladká mouka 200 g
vejce 2 ks
žloutky 2 ks
olej olivový 5 cl
sůl, b. pepř
mini tomaty 300 g
cibule 100 g
pórek 250 g
cuketa 250 g
mrkev 250 g
řapíkatý celer 100 g
přepuštěné máslo 200 g

máslo 200 g
mléko 700 g
Knorr - holandská omáčka
bílé víno 200 g
šalotka 200 g
olivový olej (Extra Virgine) 200 g
sůl, b. pepř
citrón 1ks
bazalka 50 g
špenát 20 g


Losos filet zbavíme kůže, podkožního tuku, kostí a kostiček, odřízneme z části spodního filetu část, která obsahuje nebo je nejvíc prorostlá rybím tukem. Lososa naporcujeme a svážeme proužky zblanšírovaného pórku a ztvarujeme do medailónků. Kerblík, kopr, pažitku, petrželku nasekáme a obalíme medailónky z vrchu a ze spodu a dáme do lednice odpočinout.
Z rybího vývaru, bílého vína, zeleniny, koření, sůl, b. pepř, citrón. šťávy a svaříme, aby vše pustilo svoji sílu a aroma.
Na děrovanou nádobu naskládáme medailónky a pošírujeme nad vinnou párou.
Losos by měl zůstat uvnitř trochu syrový.
Z hladké mouky, vajec, žloutků, soli, olivového oleje a redukce ze šafránu uděláme hladké těsto, do kterého nakonec přimícháme bylinky a rozválíme na tenko a nakrájíme na čtverce a uvaříme al denate.
Tomaty zblanšírujeme, oloupeme a nakrájíme.
Špagety:
- z cukety a mrkve pomocí japonské stroje na špagety
- z pórku tenké špagety
- z řapíkatého celeru tenké špagety
na přepuštěném másle orestujeme cibulku (nezabarvit) a na ni dáme špagety, sůl, b. pepř, citr. šťávu a dusíme do měkka.
Mini Tomaty 1/2 concasse opečeme na přepuštěném másle, přidáme sůl, b. pepř a nasekanou petrželku.
Dle návodu uvaříme holandskou omáčku Knorr, do které přimícháme zredukované bílé víno s na kostičky nakrájenou šalotkou.
Bazalkový olej - olivový olej + bazalka + listy špenátu, sůl, b. pepř + citrón. šťáva a rozmixovat ručním mixérem.
Na nahřátý talíř začneme skládat lasagne. Začneme 1/2 mini tomatou, lasagne, zeleninové špagety, lasagne, špagety a nakonec lasagne. Okolo dáme holandskou omáčku a nakonec bazalkovým olejem. Do tvaru trojúhelníku dáme medailonky a dozdobíme koprem a kerblíku.
Pokrm umístíme, co nejvíce do středu talíře.

2. místo senioři: Předkrm - Medailónky z lososa obalený v bylinkách pošírované nad párou z vinné várky, mille feuille ze šafránových lasagní, tomatů, zeleninových špaget s vinno-holandskou omáčkou a bazalkovým olejem.

Autor:




Nejčtenější

ilustrační snímek
I po císařském řezu můžete porodit přirozeně

Většina žen po prodělání císařského řezu předpokládá, že i další děti budou muset přijít na svět s pomocí skalpelu. Lékaři však dnes dokážou velmi dobře...  celý článek

(Ilustrační snímek)
Jedni rodiče byli chudí, druzí zločinci. Ujali jsme se jejich dětí

Každé dítě si zaslouží lásku a potřebuje vyrůstat v bezpečném rodinném prostředí. A pokud biologická rodina selže, je skvělé, že jsou tu lidé s velkým srdcem,...  celý článek

Osvěžující salát s rajčaty, okurkou a čerstvou mátou
Rajčata nejsou jen na špagety a na pizzu. Co s červeným nadělením?

Konec prázdnin je ve znamení dozrávajících červených plodů, které v sobě během slunečných dnů akumulovaly všechnu krásu a sladkost léta. Pokud jste propadli...  celý článek

Páteční magazín Rodina MF DNES vychází 25. srpna 2017
Teď se najím a mám tři kila nahoře, shodují se sestry Bendovy

Dřív se praly, dnes si sestry Bendovy denně volají. Kromě dětí řeší i kilogramy navíc a cvičení, prozradily v rozhovoru pro Rodinu DNES.   celý článek

Herečka Emma Stone na zahajovacím ceremoniálu MFF v Benátkách
Emma Stone: Jsem známá a můj hlas má sílu, nesmím se bát vyjádřit názor

Herečka Emma Stone (28) cítí potřebu nahlas říkat, co si myslí, protože může díky své popularitě ovlivnit víc lidí než běžný člověk. Zatímco ještě nedávno měla...  celý článek

Další z rubriky

Nebojte se na cestách využít to, co roste kolem. Uvařit si můžete třeba čaj z...
Nudle v ešusu i müsli tyčinky. Outdoorové recepty nejen na horskou túru

Na přechodech hor i na celodenních výletech s dětmi se musí dobře a kvalitně jíst. A zdaleka se přitom nemusíte spokojit jen s instantními polévkami nebo...  celý článek

Sangria s ovocem a mátou
Tekutá letní romantika. Sangria s ovocem, ledový čaj i vanilkové latté

Teprve se těšíte na letošní zaslouženou dovolenou? Nebo už ji máte za sebou a při prohlížení fotek sníte o tom, jak by bylo krásné zase se přenést do...  celý článek

Houbové rizoto
Rostou? Tak honem do lesa! Tyhle recepty užijete nejen na chalupě

Uklidňující procházka lesem mnohdy vyústí ve sběračskou výpravu – zejména, když máte svoje tajná místečka a vezmete si s sebou košík. Co ale s houbovou úrodou?...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

Na unavenou pleť i zvýraznění tváře. Rozjasňovač umí zázraky
Na unavenou pleť i zvýraznění tváře. Rozjasňovač umí zázraky

Pořídit je můžete v pudru, tubě i v peru a pokud víte, jak je správně nanášet, dokáží vaši tvář opravdu zkrásnět. Přesto... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.