Doporučujeme

2. místo senioři: Hlavní jídlo

-

kuřecí prsa 1200 g
smetana 1 dcl
sůl, b. pepř
vejce (bílek) 1 ks
sušené meruňky 100 g
sušené švestky 100 g
kachní prso  500 g
porto 0,5 dcl
olej 0,5 dcl
med 30 g
vepřová síťka - bránice 100 g
aceto balsamico 0,01 dcl

kuřecí vývar 1000 g
knorr drůbeží šťáva 100 g
porto 2 dcl
smetana 3 dcl
máslo 50 g

brambory ve slupce uvařené den předem 400 g
hladká mouka 160 g
parmazán 80 g
vejce 3 ks
sůl, b. pepř
brambory 150 g
kerblík 2 g
cukr 100 g
med 20 g
víno 0,5 dcl
mrkev 140 g

zrna kukuřice 240 g
brokolice 200 g
chřest 200 g
máslo 200 g
olej (na smažení) 200 g


Kuřecí prsíčka naporcujeme tak, aby nám vznikl plátek a ze zbytku uděláme fáš (+ smetana, bílek, sůl, bílý pepř), do které dáme nakrájené na kostičky meruňky a švestky (které před tím byly chvíli namočené v trošce vody) a naplníme touto  směsí kuřecí prsíčka. Prsíčka ztvarujeme do malých válečků, které stáhneme hranicí. Dáme zapéct do trouby a dopékáme při 60°C.
Z kachních prsíček stáhneme kůži a potřeme marinádou z porta, medu a oleje a pár kapek Aceta Balsamica. Touto marinádou je potíráme a otáčíme. Po marinování prsa zprudka opečeme ze všech stran a dopékáme při 60°C.
Kvalitní kuřecí vývar + Knorr drůbeží šťáva (zde použijeme na zahuštění) + porto a svaříme na potřebnou hustotu. Půlku odebereme přilijeme smetanou a zredukujeme.
Obě omáčky rozmixujeme s kouskem syrového nerozpuštěného másla. Dochutíme solí a bílým pepřem.
Z prolisovaných ve slupce uvařených brambor (oloupaných) + hl. mouka + nastrouhaný parmazán, sůl, ml. pepř uděláme těsto, z kterého za pomoci vidličky děláme gnocchi a následně uvaříme ve vodě. Před výdejem orestujeme.
Zeleninu očistíme, oloupeme, vytvarujeme do potřebných tvarů a spaříme, následně zchladíme. Z přepuštěného másla + cukr + bílé víno zlehka zredukujeme a obalíme v tom zeleninu dle potřeby dosolíme.
Bramborový chips - brambor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Jeden potřeme z vrchní části žloutky, přiložíme bylinku, druhý plátek z brambor, pořádně přitiskneme a usmažíme v oleji.
Na nahřátý talíř rozložíme orestované bramborové gnocchi, následně teplou zeleninu, potom smetanovou-porto omáčku, nakonec porto omáčku. Pak rozložíme 4 plátky dorůžova pečených kachních prsíček a 4 plátky kuřecí rolády. Nakonec dáme bramborové chipsy a dozdobíme pažitkou a velkolistou petrželkou.

2. místo senioři: Plněné kuřecí prsíčko sušenými švestkami a meruňkami, marinované kachní prso v portu pečené dorůžova na mramoru dvou porto omáček s orestovanými bramborovými gnocchi, glazírovanou zeleninou a bramborovým chipsem


  • Vybrali jsme pro Vás