Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


2. místo senioři: Hlavní jídlo

  12:36aktualizováno  12:36
-

kuřecí prsa 1200 g
smetana 1 dcl
sůl, b. pepř
vejce (bílek) 1 ks
sušené meruňky 100 g
sušené švestky 100 g
kachní prso  500 g
porto 0,5 dcl
olej 0,5 dcl
med 30 g
vepřová síťka - bránice 100 g
aceto balsamico 0,01 dcl

kuřecí vývar 1000 g
knorr drůbeží šťáva 100 g
porto 2 dcl
smetana 3 dcl
máslo 50 g

brambory ve slupce uvařené den předem 400 g
hladká mouka 160 g
parmazán 80 g
vejce 3 ks
sůl, b. pepř
brambory 150 g
kerblík 2 g
cukr 100 g
med 20 g
víno 0,5 dcl
mrkev 140 g

zrna kukuřice 240 g
brokolice 200 g
chřest 200 g
máslo 200 g
olej (na smažení) 200 g


Kuřecí prsíčka naporcujeme tak, aby nám vznikl plátek a ze zbytku uděláme fáš (+ smetana, bílek, sůl, bílý pepř), do které dáme nakrájené na kostičky meruňky a švestky (které před tím byly chvíli namočené v trošce vody) a naplníme touto  směsí kuřecí prsíčka. Prsíčka ztvarujeme do malých válečků, které stáhneme hranicí. Dáme zapéct do trouby a dopékáme při 60°C.
Z kachních prsíček stáhneme kůži a potřeme marinádou z porta, medu a oleje a pár kapek Aceta Balsamica. Touto marinádou je potíráme a otáčíme. Po marinování prsa zprudka opečeme ze všech stran a dopékáme při 60°C.
Kvalitní kuřecí vývar + Knorr drůbeží šťáva (zde použijeme na zahuštění) + porto a svaříme na potřebnou hustotu. Půlku odebereme přilijeme smetanou a zredukujeme.
Obě omáčky rozmixujeme s kouskem syrového nerozpuštěného másla. Dochutíme solí a bílým pepřem.
Z prolisovaných ve slupce uvařených brambor (oloupaných) + hl. mouka + nastrouhaný parmazán, sůl, ml. pepř uděláme těsto, z kterého za pomoci vidličky děláme gnocchi a následně uvaříme ve vodě. Před výdejem orestujeme.
Zeleninu očistíme, oloupeme, vytvarujeme do potřebných tvarů a spaříme, následně zchladíme. Z přepuštěného másla + cukr + bílé víno zlehka zredukujeme a obalíme v tom zeleninu dle potřeby dosolíme.
Bramborový chips - brambor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Jeden potřeme z vrchní části žloutky, přiložíme bylinku, druhý plátek z brambor, pořádně přitiskneme a usmažíme v oleji.
Na nahřátý talíř rozložíme orestované bramborové gnocchi, následně teplou zeleninu, potom smetanovou-porto omáčku, nakonec porto omáčku. Pak rozložíme 4 plátky dorůžova pečených kachních prsíček a 4 plátky kuřecí rolády. Nakonec dáme bramborové chipsy a dozdobíme pažitkou a velkolistou petrželkou.

2. místo senioři: Plněné kuřecí prsíčko sušenými švestkami a meruňkami, marinované kachní prso v portu pečené dorůžova na mramoru dvou porto omáček s orestovanými bramborovými gnocchi, glazírovanou zeleninou a bramborovým chipsem

Autor:




Nejčtenější

Ilustrační fotografie
Letní lásky? Pozor na pohlavně přenosné nemoci, které způsobují neplodnost

Ze vzrušující známosti na jednu noc se může stejně tak vyklubat i závažný zdravotní problém v podobě pohlavní nemoci s potenciální hrozbou neplodnosti. Než se...  celý článek

Houbové rizoto
Rostou? Tak honem do lesa! Tyhle recepty užijete nejen na chalupě

Uklidňující procházka lesem mnohdy vyústí ve sběračskou výpravu – zejména, když máte svoje tajná místečka a vezmete si s sebou košík. Co ale s houbovou úrodou?...  celý článek

Billie Piperová
Piperová: Ve třiceti po mně nemůžete chtít, abych vypadala na dvacet

Britské herečky Billie Piperová (34) se dotklo, že se do ní opřeli někteří novináři kvůli vráskám. Po třicítce očekávala, že se podobným článkům vyhne. Jak...  celý článek

Mozková mrtvice - ilustrační fotografie
Když udeří mrtvice, jde o čas. Jak ji poznáte?

Na mozku jsme závislí. To on rozhodne, zda si přečtete tento článek a napijete se u toho kávy. Vše probíhá automaticky. Ovšem jen do chvíle, než mozkovou tepnu...  celý článek

ilustrační snímek
Poradna: Pubertální dcera se chová, jako by se jí netýkala menstruace

Moje dcera se chová, jako by neměla žádnou menstruaci a vůbec se jí to netýkalo. Když se snažím zavést na to hovor, otočí hlavu a ignoruje mě. Čtenářka Ina...  celý článek

Další z rubriky

Nebojte se na cestách využít to, co roste kolem. Uvařit si můžete třeba čaj z...
Nudle v ešusu i müsli tyčinky. Outdoorové recepty nejen na horskou túru

Na přechodech hor i na celodenních výletech s dětmi se musí dobře a kvalitně jíst. A zdaleka se přitom nemusíte spokojit jen s instantními polévkami nebo...  celý článek

Houbové rizoto
Rostou? Tak honem do lesa! Tyhle recepty užijete nejen na chalupě

Uklidňující procházka lesem mnohdy vyústí ve sběračskou výpravu – zejména, když máte svoje tajná místečka a vezmete si s sebou košík. Co ale s houbovou úrodou?...  celý článek

Kaše z bulguru s teffem, lilkem a rajčaty
Zapomeňte na krupičku s kakaem. Tyhle vtipné kaše promění vaše ráno

Myslíte si, že kašičky jsou jen pro malé děti a nad krupicovou nebo ovesnou kaší ohrnujete nos? Tak to jste ještě nezkusili skvělé recepty blogerky, web...  celý článek

Další nabídka

arome.cz

Nejen sluncem políbená. Bronzer zeštíhlí a vymodeluje obličej
Nejen sluncem políbená. Bronzer zeštíhlí a vymodeluje obličej

Bronzer není jen pro ty, kterým se sluneční paprsky úspěšně vyhýbají. Kromě expresního opálení vám tohle jedinečné líčidlo pomůže zeštíhlit a vymodelovat tvář. ... celý článek

Rozhovor s Vítězslavem Ivičičem: Nikdo nechce číst, že je buran
Rozhovor s Vítězslavem Ivičičem: Nikdo nechce číst, že je buran

Člověk, který vybočuje nejen svým osobitým stylem, ale také svými kritickými názory.

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.