Doporučujeme

2. místo junioři: Hlavní jídlo

-

srnčí hřbet 1200 g
olej 0,5 l
kuřecí prsa 1300 g
sůl 10 g
pepř bílý 10 g
houbový bujón (Knorr) 50 g
smetana 33% 400 g
vejce 10 ks
veka bílá 100 g
hřiby 300 g
schii take 300 g
hlíva 300 g
brambory loupané 1500 g
loupané jedlé kaštany 1000 g
máslo 500 g
smetana 33% 800 g
pažitková nať čerstvá 400 g
sůl 20 g
bílý pepř 10 g
cuketa zelená
mini patyzón žlutý
sůl 10 g
pepř bílý 10 g
olivový olej 30 g
provensálské bylinky 10 g
červená řepa 1000 g
mrkev 500 g
olej 1 l
hladká mouka 40 g
vejce 1 ks

smetana 33% 1 l
lišky čerstvé 400 g
houbový bujón Knorr 10 g
základní bílá omáčka Knorr 20 g
sůl 10 g
bílý pepř 10 g
máslo 40 g
červené víno 1 l
olivový olej 40 cl
základ pod zvěřinu Knorr 10 g

Srnčí váleček osolíme, opepříme a opečeme na tuku. Připravíme si houbovou fáč z orestovaných hub a kuřecího masa za přidání koření, smetany, oloupané žemle a vajec. Váleček obalíme fáží a upečeme na nízké teplotě.
Oloupané brambory uvaříme do měkka, přidáme smetanu, nasekanou pažitku, sůl, pepř a rozšťoucháme. Přidáme orestované kaštany a smícháme.
Cuketu a patyzon nakrájíme, osolíme, opepříme, osmahneme na olivovém oleji s přidáním provensálských bylinek.
Sláma: nakrájíme na mrkev a řepu na nudličky a zprudka smažíme.
Ozdoba: Filo těsto vystřihneme a osmažíme.
Omáčka z lišek - k základu pro bílé omáčky přidáme smetanu a houbový bujón, sůl, pepř bílý povaříme, přidáme orestované lišky na másle a rozmixujeme.
Vinná omáčka - zredukujeme víno, přidáme základ pod zvěřinu (Knorr), olivový olej.

2. místo junioři: Hlavní jídlo - Srnčí váleček pečený dorůžova v houbové krustě doplněný šťouchanými bramborami s kaštany, jarní zeleninou a slámou z mrkve a červené řepy s variací vinné a liščí omáčky.


  • Vybrali jsme pro Vás