Na 4 kusy
Příprava: 15 minut + doba na marinování + 15-20 minut grilování
* 4 plátky z nízkého roštěnce
* 2 lžíce olivového oleje + 2 lžíce na zeleninu
* 1 lžička franc. hořčice
* 1-2 lžíce worcestrové omáčky
* 300 g rajčat
* 300 g paprik
* 2 lžíce zelených oliv
* 2 lžíce černých oliv
* 1 lžíce citronové šťávy
* 1 prolisovaný stroužek česneku
* 2 snítky tymiánu
* 150 g rukoly
1. Plátky z nízkého roštěnce na krajích nařízneme špičkou nože, opepříme a potřeme směsí oleje, hořčice a worcestru. Přikryjeme a necháme v chladu odležet, minimálně 2-3 hodiny.
2. Rozpálíme si gril nebo gril. pánev a omyjeme, očistíme a osušíme zeleninu. Rajčata nakrájíme na klínky, papriky na silnější proužky. Rozpálenou grilovací pánev nebo mřížku potřeme olejem a opečeme na ní postupně maso a zeleninu.
3. Steaky grilujeme z každé strany asi 3-5 minut, podle toho, jak je chceme mít propečené. Zeleninu opékáme zhruba 5-10 minut a během grilování ji otáčíme.
4. Upečené steaky necháme na teplém talíři pár minut odležet.
Zeleninu mírně osolíme a promícháme s olivami, olejem, citronovou šťávou, prolisovaným česnekem a lístky tymiánu. Steaky osolíme a podáváme s teplou grilovanou zeleninou a rukolou.
DENNÍ JÍDELNÍČEK
Snídaně: 100 g ovesné kaše + 100 ml mléka + 60 g jahod (1 012 kJ)
Svačina: 150 g hroznového vína (434 kJ)
Oběd: 100 g kuřecích jater na slanině + 2 lžíce rýže Natural + 80 g salátu z červené řepy (1 670 kJ)
Svačina: 100 g bílého jogurtu + 150 g nastrouhané salátové okurky + sůl, pepř, česnek (421 kJ)
Večeře: 1 porce steaku (1 420 kJ)
CELKEM: 4 957 kJ