Doporučujeme

Salát caprese

Salát caprese | foto: Stockfood.cz

11. díl jarní diety: salát caprese

  • 3
Caprese je skvělá varianta zdravé večeře. Ostatním členům rodiny caprese obohaťte olivami a olivovým olejem ochuceným česnekem a přidejte k uvařeným těstovinám.

Pro 4 osoby

Příprava: 10 minut

* 320 g mozzarelly
* 4 velká rajčata, asi 600 g 
* 4 lžíce panenského olivového oleje
* mořská sůl a čerstvě mletý pepř 
* menší svazek bazalky

1. Rajčata omyjeme, vyřízneme ostrým úzkým nožem zelený střed u stopky a nakrájíme je na plátky. Mozzarellu nakrájíme na stejně silné plátky jako rajčata. Na talíře naskládáme dokola střídavě plátky rajčat a mozzarelly tak, aby se střídavě překrývaly.

2. Bazalku omyjeme, necháme okapat a otrháme lístky. Plátky rajčat a mozzarelly osolíme, zakapeme olivovým olejem, posypeme čerstvě mletým pepřem a lístky bazalky.

DENNÍ JÍDELNÍČEK

Snídaně: 1 plátek tmavého chleba + vajíčková pomazánka (50 g Lučiny Linie + 1 vejce natvrdo) + 50 g ředkviček (1 235 kJ)
Svačina: 200 g hroznového vína (578 kJ)
Oběd: 1 wrap (Roastbeef and Turkey Wrap, Enjoy Your Diet, Crocodille, 1 160 kJ) + 1 porce šopského salátu (1 685 kJ)
Svačina: 1 jablko (255 kJ)
Večeře: 1 porce caprese (1 272 kJ)
CELKEM: 5 025 kJ


  • Vybrali jsme pro Vás