Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


1. místo senioři: Hlavní jídlo

  12:18aktualizováno  12:18
-

Jehněčí hřbet 1000g
Králičí hřbet 500g
Kuřecí prsa 625g
Červená čočka 125g
Žampiony 125g
Stroček sušený 125 g
Brambory 250 g
Řapík 250 g
Celer 250 g
Česnek 25 g
Zakysaná smetana 375 g

Opečený králičí hřbet zabalíme do tyrolské slaniny a z fáše (kuřecí prsa, bílky, smetana, sůl, pepř) čočky, hub a bylin připravíme plášť, zabalíme do fólie a pečeme na nízkou teplotu 62°C asi 2 hodiny.
Jehněčí hřbet očistíme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme zasypeme krustou ze strouhanky sezamu, česneku a másla. Zapečeme při 180°C asi 5 minut.
Brambory, řapík a celer nakrájíme na kostičky arestujeme s cibulkou a zalijeme fondem, zakysanou smetanou a základní bílou omáčkou "Knorr". Vaříme do měkka a redukujeme do požadované hustoty. Nakonec přidáme zbylou část čočky, kterou jsme dávali do fáše. Dochutíme solí a mletým pepřem - takto připravíme ragú.
Na cibulce orestujeme jablka, zastříkneme „Calvadosem“ a jablečným džusem a octem + cukr, sůl, pepř. Rozvaříme a rozmixujeme nakonec přidáme pokrájené lístečky máty.
Svaříme jablečný džus, přidáme do něho kousky dýně a jablk, vsypeme kuskus a vaříme do měkka až se všechna tekutina vyvaří dochutíme solí, pepřem, aromatem( Koření Knorr).
Filo- slabé listové těsto nakrájíme na proužky, zamotáme na alobalovou trubičku, pomašlujeme a posypeme sezamem. Pečeme při 180°C pět minut.

1. místo senioři: Hlavní jídlo - Králičí hřbet pečený v plášti z červené čočky, hub a tyrolské šunky na ragů z brambor, celeru, řapíku a zakysané smetany. Jehněčí filet pod krustou z přírodního sezamu a česneku na jablečném pyré s lístky máty. Sezamová trubička plněná dýňovým kuskusem s jablky. Hlíva ústřičná smažená v čínských nudlích.

Autor:




Nejčtenější

(Ilustrační snímek)
Příběh Mirky: Syn bude otcem, ale dítě nejspíš není jeho

Tak jsem se dočkala, budu babičkou. Mám skvělou snachu, bezvadného syna a další důvod k radosti je na cestě. Jenže snacha se mi přiznala, že dítě možná nebude...  celý článek

Houbové rizoto
Rostou? Tak honem do lesa! Tyhle recepty užijete nejen na chalupě

Uklidňující procházka lesem mnohdy vyústí ve sběračskou výpravu – zejména, když máte svoje tajná místečka a vezmete si s sebou košík. Co ale s houbovou úrodou?...  celý článek

Neuroložka prof. MUDr. Marcela Lippertová-Grünerová, ph. D. působila celou řadu...
Neuroložka: Mozkové buňky umí spáchat sebevraždu, ale to my nechceme

„Mozkové buňky mohou spáchat sebevraždu. Mají jakýsi,červený knoflík’, který buď stisknou, nebo ne. My se je snažíme přesvědčit, aby ho nemačkaly, protože je...  celý článek

Mozková mrtvice - ilustrační fotografie
Když udeří mrtvice, jde o čas. Jak ji poznáte?

Na mozku jsme závislí. To on rozhodne, zda si přečtete tento článek a napijete se u toho kávy. Vše probíhá automaticky. Ovšem jen do chvíle, než mozkovou tepnu...  celý článek

Jít se koupat znamenalo vyjít ze vrat a k vodě urazit kus cesty. Se...
OBRAZEM: Koupání před 50 lety: s nubianem, kostkovanou dekou a matračkou

Jít se koupat znamenalo ještě před půl stoletím vyjít ze vrat a k vodě urazit kus cesty. Se srolovanou kostkovanou dekou v podpaží a taškou přes rameno. V ní...  celý článek

Další z rubriky

Papriky plněné nádivkou z balkánského sýra
Zelenina jako obal: papriky plněné sýrem, nadívaný lilek i rajčata

Počasí teď zrovna není na svíčkovou nebo na vepřo knedlo zelo, k chuti přijdou spíše lehčí zeleninová jídla. V kombinaci se sýrem či masem vás paprika, lilek...  celý článek

Jogurtové pohlazení s borůvkami
Bez cukru a přece sladké. Rychlé letní dezerty pro plavkovou sezonu

Co by to bylo za prázdniny bez letních dobrot a lahodného ovoce? Dokonce i pokud řešíte linii, můžete si občas dopřát něco do „dezertní komůrky“. Rafinovanému...  celý článek

Nebojte se na cestách využít to, co roste kolem. Uvařit si můžete třeba čaj z...
Nudle v ešusu i müsli tyčinky. Outdoorové recepty nejen na horskou túru

Na přechodech hor i na celodenních výletech s dětmi se musí dobře a kvalitně jíst. A zdaleka se přitom nemusíte spokojit jen s instantními polévkami nebo...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

Glamour líčení jednoduše: Výrazného líčení se nemusíte bát
Glamour líčení jednoduše: Výrazného líčení se nemusíte bát

Glamour makeup je výrazný styl líčení. Používá se většinou při focení a má za cíl podtrhnout ženskou krásu a přitažlivos... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.