Polohrubá mouka 200g
Ovesné vločky 200g
Brambory 200g
Vejce 10ks
Cuketa 300g
Mini cibule 100g
Tomaty 20g
Tymián 2g
Pórek 500g
Mouka hladká 100g
Olej 100g
Krevety 300g
Kuře prsa 400g
Mořské ovoce (plody) 300g
Tuňák 300g
Špenát 10g
Petržel nať 75g
Česnek 100g
Cibule 100g
Smetana 1,5l
Kuře fond ( silný vývar)
Bílé víno 5dcl
Bílá základní ("Knorr") 20g
Bazalka 10g
Olivový olej 1dcl
Sůl, Pepř
1. Z kuřecího masa připravíme jemnou fáš, do které přidáme mořské plody, bylinky a špenát. Do této fáše zabalíme váleček z tuňáka. Pečeme na nízkou teplotu.
2. Ze slaného těsta uválíme jemnou tyčku a upečeme, na tuto tyčinku napichujeme střídavě pečenou krevetu a mini cibuli.
3. Z brambor a krátce povařených vloček vyrobíme těsto, z něhož vypichujeme placičky a opečeme je na olivovém oleji.
4. Z brambor uvařených hodně do měkka vyšleháme pyré a přidáme nasekané bylinky.
- Doplňujeme o česnekovou omáčku a bazalkový olej.
- Z pórku smažíme zprudka slámu.
První místo v kategorii juniorů: Tuňák v plášti z kuřecího masa a mořských plodů v kombinaci s krevetovou jehlou, doplněný zeleninovou pyramidou a bramborovým puré, česneková omáčka a bazalkový olej. |